Collectieve individualiteit

De wereld draait om het individu. Dat wisten wij al langer dan vandaag. Maar je gaat het nu echt overal zien: Genderneutraliteit, omdat we niet in hokjes willen denken. Zelf bepalen hoe dik je boterhammen gesneden worden bij de bakker, want we willen allemaal uniek zijn. Juist daarom hebben wij het Solida Xtreme Choice programma bedacht: Vloeren waarbij je zelf bepaalt hoe ze eruit gaan zien. Net als bij een wereldwijd bekende broodjeszaak bepaal je zelf hoe je de bouwstenen van, in dit geval, je vloer samenvoegt. Via het stappenplan kom je tot je eigen unieke creatie.

Waarom zou je jezelf beperken tot de gelimiteerde collecties van laminaat of vinyl als je de onbeperkte mogelijkheden van een kurkvloer hebt? En dan is kurk ook nog eens een milieubewuste keuze. Hét duurzame alternatief voor vinyl!

Even een simpel rekensommetje…… ( in wekelijkheid zijn er zelfs nog meer mogelijkheden, maar we willen je niet gelijk afschrikken 😉 )

0
decoren
x 0
afmetingen
x 0
kleuren
x 0
afwerkingen
= 0
unieke vloeren

Zo doe je het: Met een simpel stappenplan maak je je eigen vloer (of wand):

Eerst kies je het patroon / decor / nerf / print of hoe het ook wilt noemen van de kurktegel. Er is voor elk wat wils: Korrels, blokken, strepen, briebels en lelletjes.

Sommige decoren geven een richting aan de tegel en sommige juist niet. Kijk maar bij “Producten” en laat ons weten welke je leuk vindt (hier heb je alvast een paar voorbeelden).

Vervolgens bepaal je de afmeting / design van de tegel.

De meeste tegels hebben een basisafmeting van 600x300mm, maar kunnen wij voor jou in andere maten zagen. Bijvoorbeeld 600×150 of 300×300 of 300×200 of….
Hou er wel rekening mee dat de tegels altijd iets kleiner zullen zijn dan de zojuist opgegeven ideeën, want de dikte van het zaagblad eet ook een paar mm van de tegel.

Wil je juist grotere tegels of exact 300×300, dan nemen we de basis sheet als uitgangspunt (het halffabrikaat waar ze in Portugal de 600×300 tegel uit zagen). Deze basis sheets zijn overmaatse 900x600mm sheets, waaruit wij dus tegelformaten van 600×450 of 900×200 of 900×600 of… kunnen zagen.

Een kurktegel heeft altijd een rechte / haaks gekante rand. Als deze goed gelegd wordt in de vloer zie je nauwelijks waar de ene tegel stopt en de andere begint. Ga je dus voor andere maten dan de standaard 600×300, dan is het wel zo verstandig de tegelmaat te accentueren door een er facetrandje aan te maken.

Zelfs daarin kun je zelf bepalen of dat aan 2 zijden van de tegel moet (vaak gebruikt bij lamellen) of aan alle 4 de zijden (plavuizen). Maar wat te denken van 2 lange zijden en 1 kopse kant? Dan lijkt het net of je 2x zo lange planken hebt liggen.

Je kunt bovendien ook nog opgeven of dat een grote of kleine V-groef moet geven in de vloer. En of je dat in een hoek van 30 of (de meest voorkomende:) 45 graden afgeschuind wilt hebben.

Hier hebben we het heel bont gemaakt: facetteren nadat de tegels geverfd waren. Tja… zijn ze wel lekker zichtbaar.

Kurk is bruin. Punt. Net als dat Eiken … eh Eiken is.

Maar kun je Eiken in een aantal kleuren oliën…..:
Dan kun je op kurk echt volledig los!!

Kurk wordt geverfd. En dat mengen we zelf. Dus zeg jij maar in welke kleur je de vloer wilt. Uiteraard hebben we wel een aantal suggesties, maar schroom niet om je eigen identiteit op dit gebied alle vrijheid te geven. Beken kleur!

De individualisatie van je vloer is bijna klaar.

De vloer zal beschermd moeten worden. Kurk is mooi, warm, geluiddempend, flexibel, maar niet heel slijtvast. Dus wil je vele jaren genieten van je eigen creatie, en dat wil je, dan zal er een slijtlaag aangebracht moeten worden: lakken dus!

Maar de één houdt van glimmen en de andere juist niet. Daarom hebben we een verscheidenheid aan glansgraden en kwaliteiten om uit te kiezen. Van heel mat tot hoogglans. De trend is mat, maar wij zullen de laatste zijn om te zeggen dat je een trendvolger moet zijn. We vinden je eigen keuze veel belangrijker.

We zijn er bijna, je vloer is op een oor na klaar.

We willen alleen nog van je weten welke lijm we moeten leveren. Heeft te maken met type ondergrond enzo. Beetje technisch verhaal. Niet te lang bij stilstaan. Daar kom je wel uit met het advies van de winkelier.

Eindpunt!

Hoewel…: Er zijn vloerengroothandels die geen plinten leveren bij hun vloeren. Dat vinden wij een beetje raar. Bij een mooie kurkvloer hoort een mooie kurkplint, ja toch?

Dus toch nog 1 laatste vraag: Welke plint vind je er het beste bij passen?

Ook daar hebben we ruime keuze mogelijkheden, en liggen de plinten, net als de vloertegels, bij ons ongelakt op voorraad. Want dan kunnen we ze in de kleur van de vloer verven. Of juist een hele andere kleur. Jouw keuze.